Редактор: e-mail: Кадри: БТВМъж на 63 години почина, след като след отрицателна

...
Редактор: e-mail: Кадри: БТВМъж на 63 години почина, след като след отрицателна
Коментари Харесай

Мъж получи грешен положителен тест за Ковид, притесни се и почина от инсулт

Редактор: 

e-mail: 

Кадри: БТВ

Мъж на 63 години умря, откакто след негативна проба за ковид, се тормози и получи инсулт.

Съпругата на умрелия през вчерашния ден на 63 години Щерьо Иванов и синът му - Ирена Иванчева и Боян Иванчев, гостуваха в „ 120 минути по БТВ ”, с цел да опишат какво е станало.

Случаят е много индикативен за повърхностно отношението на лекари към пациент, довело до съдбовен край.

Всичко стартира в понеделник, когато на татко ми му направихме тест антигенен за ковид и аз го откарах. Нямаше признаци, единствено лека хрема, нито температура, нито кашлица. Впоследствие пробата му се оказа позитивен, той стартира да се тормози, подвигна кръвно и се утежняваше. Ние взехме решение да създадем втори тест, PCR, във вторник сутринта. Оказа се негативен, само че след това беше късно той да разбере това, стартира Боян Иванчев.

Във вторник наобед положението на брачна половинка ми се промени, говореше заваляно, имаше болки, лежеше в леглото. Извиках екип на Спешна помощ в 9 вечерта, той лежеше встрани и като правеше такива придвижвания, самата лекарка сподели, че сме за антидепресанти. Тогава просто са почвали самите процеси в главата му, тъй като той си отиде от мозъчен инсулт. Беше в тежко положение, помолих я да го прегледа, само че тя си отиде, докторката. Той стоеше, нищо не говореше, тя сподели, че има по-спешни случаи с коронавирус и си потегли, сподели Ирена.

В сряда сутринта беше зле, беше се изпуснал в леглото, почнах да звъня на Бърза помощ, на частни коли за спешна помощ, негови другари да дойдат, да го извозиме. Парамедиците пристигнаха, признателна съм им, направиха тест, схванаха, че няма коронавирус. Измериха му захарта, тя беше 8,8, само че той беше в цялостно несъответстващо положение. Тръгнахме да го караме по неотложност. От ”Пирогов ” споделиха, че има легло и могат да го одобряват, отиваме там, само че ни споделиха на вратата, че няма по какъв начин да го одобряват, тъй като не бил с коронавирус, добави Ирена.



В колата за спешна помощ се беше изпуснал, имаше пяна на устата, във Втора градска тръгнахме да го смъкваме с леглото. Парамедиците бяха с нас, самите хора почнаха да се молят: Човекът умира, приемете го. Те отхвърлят, тъй като не бил с коронавирус. Самата жена сподели: Тук не може да го приемем. Явно имат кревати единствено за коронавирус, за хора с инсулт не може. Парамедиците бяха открили, че е с инсулт, той си отиваше, беше в безсъзнание. Отиваме в Първа градска, благодарим им, те се пробваха, само че споделиха, че сме закъснели с тези пътувания от болница на болница, само че все пак го одобриха. Качваме го на ядрено-магнитен резонанс, видя се че е наранена лявата половина в главата и има мозъчен кръвоизлив. Докторът сподели, че това е най-тежкият ми пациент в отделението. Правиха вливания, каквото би трябвало, хората се бориха, само че през вчерашния ден си отиде в 6 часа. На 63 години, човек, който си е плащал здравни осигуровки, почтен, в община „ Възраждане ” работеше. Всичките му сътрудници са гръмнати от това, което стана. За четири дни си отиде индивида, добави Ирена Иванчева.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР